عنوان کامل پایان نامه :
ساماندهی اسکانهای غیر رسمی شهری با در نظر داشتن مدل LR در بندرانزلی
قسمتی از متن پایان نامه :
1-1-1: تجمیع در مقیاس خرد (چند پلاک)
این نوع از تجمیع زمین معمولاً در شهرهای بزرگ کشور به صورت ضوابط تشویقی از طرف شهرداریها و ادارات ثبت و … تعریف میگردد. هدف از این برنامه یکی شدن قطعات کوچک زمین در بافتهای شهری و بخصوص بافتهای مسئلهدار برای بهبود و بهره گیری مناسب تر از فضای قطعات زمین و ترقیب مالکان برای بازسازی می باشد.
1-1-2: تجمیع متوسط (تجمیع چند بخش از بلوک و یا دو بلوک)
این مقیاس از تجمیع زمین حد فاصلی بین مقیاس خرد و کلان می باشد و معمولاً بدست سرمایهگذاران خصوصی و یا نهادهای نیمه دولتی همانند شهرداریها انجام میگردد.
1-1-3: تجمیع کلان (در مقیاس بیش از دو سه بلوک)
از آن جا که مقیاس عملکرد این برنامهها بزرگ می باشد لذا به گونه معمول توسط خود مالکان زمین و یا بخش خصوصی (مقصود سازندگان عادی ساختمانها که عملکرد آنها به صورت خرید املاک و سپس تخریب و ساختمانسازی می باشد) انجام نمیگردد. این روش توسط شرکتهای بزرگ ساختمانی و انبوهسازان مسکن در ایران تحت نظارت نهادهای دولتی انجام میگردد. متولی اصلی این برنامه در کشور شرکت عمران و بهسازی شهری وابسته به وزارت مسکن و شهرسازی(راه و شهرسازی) می باشد. آغاز با بهره گیری از نظرات کارشناسی و یا مطالعات مهندسین مشاور، محدوده بافتهای فرسوده در شهرهای مختلف تعیین و تصویب میگردد. سپس شرکتهای ساختمانی، زیر نظر وزارت مسکن (شرکت عمران و بهسازی شهری) این بافتها را بازسازی میکنند.آغاز این شرکتها پس از طراحی سایت مورد نظر برای تملک اراضی، با مالکان مذاکره کرده و مالکان در صورت تمایل میتوانند پس از اتمام طرح، واحد معوض دریافت کنند.
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
اصلیترین سؤال پژوهش این می باشد که دولت در ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی چه رویکردهایی را اتخاذ نموده می باشد؟ آیا این رویکردها در دوره های مختلف موجب پایداری سکونتگاههای غیررسمی شده می باشد؟
ـ آیا ساکنان مجموعههای تجمیع شده از زندگی در این مجموعهها، نسبت به مکان قبلی زندگی خود، رضایت دارند؟
ـ آیا ساکنان مجموعههای تجمیع شده مایلند که مجموعههای مسکونی در اطراف محل سکونت آنها توسعه یابد و بالعکس، آیا ساکنان اطراف مجموعههای تجمیع شده حاضرند در مجموعههای مشابه زندگی کنند و یا حداقل، در ساخت آن مشارکت داشته باشند؟
ـ راه حل بهبود مساله چیست و یا به تعبیری با چه راه حلی می توان به پدیده اسکان غیررسمی در بندرانزلی پایان داد؟